Elektromos Corvette 350 km/órás sebességgel

By 2018-12-13 február 5th, 2020 Érdekességek
Két elektromos motor által hajtott Corvette lepi el az internetet. A Genovationcars által létrehozott jármű 7 sebességű manuális sebességváltóval ellátott, ami miatt eléggé kilóg az elektromos autók sorából.

Elektromos Corvette

Elektromos Genovation GXE Corvette

Az elektromos motorok 700 Nm nyomatékot produkálnak. A teljesítményt egyetlen tengelyen keresztül egy 7 sebességű kézi változóhoz vagy egy 8 sebességű automata változóhoz lehet küldeni. A kombináció eredménye, hogy nulláról 100 km/órás sebességre kevesebb, mint 3 másodpercre van szüksége a járműnek. A maximális sebessége pedig 334 kilométer/óra.

Genovation GXE Corvette elektromos motor

A Corvette villanymotorja

A GXE változat akár 352 km/órás sebebességre is képes, emiatt saját magukat a világ leggyorsabb utcai elektromos autójának tartják. Az akkumulátor 61,6 kWh-s, ennek köszönhetően az autó hatótávja majdnem 300 km-es. Ezeket az elemeket a Lithos Energy adja a Genovationcars járművébe.

Corvette belseje

Sportos dizájn

A C7-es Corvette belsejétől nem nagyon különbözik a belső dizájn, ugyanakkor azt nagyon fontos megjegyezni, hogy a cég minden egyes GXE-je egyedi lesz és más színű. Ez a nagyteljesítményű szerkezet 750.000 dollárért lesz elérhető (213 millió Ft).

Képek forrása:

www.motortrend.com

genovationcars.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.