Az e-mobilitás nem csak a személygépkocsiké. A BYD élő példa arra, hogy például a buszok elektromosításában hatalmas potenciál van a jövőre nézve. A napokban egy újabb elektromos megoldás került ki a brit Arrival vállalat kezei közül, mely lehet, hogy megreformálja a termékek szállítását. A UPS pedig akár pár év múlva bele is kezd az elektromos csomagszállításba.

A hírek alapján az Arrival szeretne nagyobb teherszállítású elektromos járműveket gyártani, melyek teljesen le tudnák váltani hagyományos társaikat az országban. A vállalat kezére játszik, hogy Angliában rohamosan megnőtt a töltők száma, így fenntarthatóvá váltak az ilyen buszflották. Egyenlőre viszont az Arrival csak egy kisbuszt tudott megalkotni, viszont ez pont kapóra jött a UPS társaságnak.

Arrival minibusz

Arrival minibusz

A UPS csomagszállító vállalat 10.000 darab ilyen járművet rendelt elő. Az eddigi tesztek alapján a kisbusz 190 km megtételére alkalmas egyetlen töltéssel, viszont ez bőven elég, ha London utcáit vesszük figyelembe. Persze mivel csak 2022-2024 közt kerülnek forgalomba az Arrival járművei, ezért számíthatunk arra, hogy bőven változni fog hatótávuk.

Az Arrival bejelentette, hogy nem fogják tömeggyártásban gyártani a járművet, hanem csak annyit gyártanak, amennyit megrendelnek saját microfactory gyárukban. Az elnevezés és a módszer is úgy látszik, a Tesla-tól származik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.