Elektromos Vespa

By 2019-11-06 február 4th, 2020 Aktualitás
Több motorgyártó is belekezdett már saját elektromos kétkerekűjének kivitelezésébe, mint például a Yamaha vagy a Harley Davidson. Az elektromos motorok világában igen kiemelkedőek az elektromos robogók, melyek könnyed kezelésük miatt igen kelendőek, például a Kínai piacon. A Vespa ezen sort erősíti saját elektromos robogójával az Elettrica-val, melyről újabb hírek kerültek ki a napokban. Lássuk mit is tud az új verzió.

A Vespa Elettrica első verziója már több, mint 1 éve jelen van az amerikai piacon. Sajnos a jármű nem teljesített olyan jól, mint azt várták, főleg azért, mert maximális végsebessége csak 30 mérföld/óra, azaz alig éri el az 50 km/órás sebességet. Sajnos ekkor a vállalat még nem tudta, hogyan is tudja megoldani, hogy a hatótáv és a teljesítmény is egyaránt megfelelő legyen, így inkább a 100 km-es hatótávot választották.

Az új Vespa kialakításánál már jóval nagyobb tapasztalatuk volt, így a hírek szerint az már képes lesz a 70 km/óra elérésére. Egy átlag robogó felhasználónak ez bőven elegendő a mindennapi életben. A hatótáv viszont megmarad 100 km, az otthoni töltés 0-100%-ra pedig alig 4 óra alatt kivitelezhető. Jelenleg nem került sor az árcédula vagy a megjelenési dátum felfedésére.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Vespa fejlesztése még nem ért véget és még az elkövetkezendő években fogunk látni újabb és újabb újításokat a járműtől. Addig is csak egyetlen kérdés van hátra. Vajon elegendő lesz-e ez a 100 km-es hatótávú, 70km/órás sebességű robogó, hogy betörjön a piacon a jövő évben?

Képek és információk forrása:
www.rideapart.com
www.vespa.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.