Skip to main content

A koronavírus hatására az USA területén igen kedvezőtlen szankciók kerültek bevezetésre, melyek nem kedveztek az autógyártók számára. A Tesla kaliforniai gyára, bár jobb helyzetben van, mint más üzemek, mégis úgy gondolta, hogy ideje újrakezdeni a gyártást, kicsivel nagyobb kapacitáson. Elon Musk akciója persze nem maradt visszhang nélkül, és a régió közegészségügyi vezetője is beleszólt a Tesla hirtelen felpörgésébe.

A hírek alapján Kaliforniában a gazdaság stabilizálása érdekében enyhítéseket hoztak, hogy a gyárak minimális kapacitással újra tudjanak indulni. A Tesla –  főként Elon Musk–  viszont úgy látta, hogy meg tudják oldani a termelést a lehető legnagyobb biztonságban és nagyobb kapacitáson. Ennek ellenére ez mégsem hajtható végre, mivel az állami rendelkezések felülírják a helyi előírásokat. Május végéig továbbra is zárva kell tartania a nem létfontosságú üzemeknek.

Elon Musk

Elon Musk

Elon Musk ismételten a közösségi médiában adta ki nemtetszését a törvénynek, melyben olyan alternatív megoldások is szóba kerültek, hogy a vállalat megszünteti a gyárát az államban és új helyre költözik. Hozzá kell tenni, hogy a Tesla évi 415.000 autót gyárt, ami hatalmas alkupozíciót jelent.

Szombaton olyan hírek is keringtek, miszerint a terület vezetése a Tesla-val együttműködve igyekszik megtalálni a módját, hogy mégis előbb újraindulhasson a gyártás Fremontban. Hozzá kell tenni, hogy az amerikai elnök, Donald Trump is a Tesla mellett áll ebben a döntésben. Valószínűnek tartjuk, hogy még a napokban kiderül, hogyan is fog alakulni a kaliforniai gigafactory.

Egy kis visszatekintés az e-mobilitás múltjára:

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.forbes.com
wwww.index.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.