Érkezik a Ferrari SF90 “hibrid”

A Ferrari már bejelentette első hibrid járművének érkezését a LaFerrari képében, viszont az autó csak limitált kiadásban volt elérhető. Nem gondoltuk volna viszont, hogy a Koenigsegg, Aston Martin és a Lotus előbb jelent be piacképes elektromos járművet, mint az olasz autóikon. A napokban viszont hivatalos lett, hogy készül az új, immáron a piacon is megjelenő Ferrari SF90 hibrid.

Külsőre azt kaptuk, amit egy Ferrari-tól elvárnánk. A dizájn elemek terén a vállalat nem követte a futurisztikus trendet, hanem inkább maradtak a hagyományos, elegáns külsőnél. Belsőre az autó szintén követi a Ferrari stílust és teljesítmény szempontjából is említésre méltó dolgokról beszélhetünk, hiszen bekerült a V8-as turbómotor. Mellé viszont 3 elektromos motor került, illetve egy akkumulátor, ami viszont megérdemel némi kritikát.

Ferrari SF90 hibrid

Ferrari SF90 hibrid

A Ferrari hibrid ugyanis negatív csúcsot döntött, mivel a hivatalos EPA teszt alapján kevesebb, mint 12 km-t képes megtenni egyetlen töltéssel. Hozzá kell tenni, hogy ez az érték csak megfelelő körülmények közt ennyi, azaz normál tempó esetén. De lássuk be, 12 km egy Ferrari számára igen csekély, főleg ha hozzátesszük a 340 km/órás maximum sebességet. Bár a vállalat nem jelentette be, de biztosak vagyunk benne, hogy elektromos hajtás közben a 100 km/órás sebességet sem lehet elérni.

Ferrari SF90 összefoglaló:

  • 8 mérföld (12.9 km) EPA hatótáv
  • 7.9 kWh-s akkumulátor
  • 0-100 km/óra: alig 2,5 mp alatt
  • Végsebesség: 340 km/óra (211 mph)
  • Teljesítmény 735 kW
  • Tömeg: 1570 kg

A 12 km-es hatótáv nem sok, főleg ha összehasonlítjuk a Koenigsegg Gemera 100 km-es hatótávjával. Az autó az eddigi hírek alapján 2 év múlva debütál a piacon, addig pedig a Ferrari mérnökei még dolgozhatnak az akkumulátoron. Nem hisszük, hogy egy ilyen negatív rekorddal szeretnének belépni az e-mobility világába.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Tekintsd meg a Tesla Autopilot videót is a YouTube csatornánkról:

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.