Érkezik a hibrid Audi A8

By 2019-10-09 február 5th, 2020 Aktualitás
Alig pár napja írtunk arról, hogy miként is fognak alakulni az Audi jövőbeli járművei. A német gyártó megfogadta, hogy szinte minden szériáját elektromos/hibrid hajtással ruházza fel a jövőben és az eddigi jelek szerint tartják is magukat ehhez. A gyártó egyik legdizájnosabb darabja, az Audi A8 került most felújításra, és úgy látszik ennél zöldebb már nem is lehetne ez a hibrid.

A 2020-ban érkező Audi A8 L 60 TFSI e első ránézésre semmi többet nem mutat, mint egy hagyományos luxus Audi. Persze ez nem azt jelenti, hogy az autóra rossz ránézni, hanem, hogy a vállalat megtartotta a márka jellegzetes vonásait. Az Audi terepjáró bejelentése után sokan hitték, hogy az új dizájnok azt a futurisztikus megjelenést fogják követni.

Audi A8 L 60 TFSI e

A lényeg viszont az autó motorházában van. A 3 literes v6-os hagyományos motor mellé bekerült egy 14.1 kW-os elektromos motor is. A kettő együttes összteljesítménye 443 lóerő, 0-100 km/órára alig 5 másodperc alatt gyorsul és teljesen elektromos hajtással 45-50 km megtételére lesz alkalmas a jármű teljesen ideális körülmények közt. Végsebessége pedig 241 km/óra.

Az A8 egy a sok kivételes autóból, mely felújításra kerül még a közeljövőben az Audi által. A járműről jelenleg még nem árulták el kezdő piaci árát, viszont nagy valószínűséggel egy kategóriában lesz a szintén jövőre érkező BMW M750Le-vel. Mint hibrid jármű, az Audi sokkal jobban megállja a helyét, mint az említett BMW, így igen nagy rivalizálásnak nézhetünk elé, ha kikerülnek ezek a fenevadak a piacra.

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.