Skip to main content

A Tesla és a BYD után jelenleg a Volkswagen az egyik legnagyobb szereplő az elektromos autózás piacán. Annak érdekében, hogy a cég megtartsa ezt a pozíciót, a Volkswagen bejelentette, hogy egy teljesen új járművet fog gyártani, célzottan a kínai piacra.

A Volkswagen ennek érdekében csaknem 1,1 milliárd dollárt fektet be a Volkswagen Group China Technology Company (VCTC) vállalatába, mely várhatóan több, mint 2000 új munkahelyet teremt majd.

A Volkswagen egy teljesen új belépő szintű, Kínára jellemző platformot fog kifejleszteni, amelyet jelenleg ” Main Platform” néven ismernek. A hangsúly a költségek csökkentésén van, részben a helyi komponensek még nagyobb arányú felhasználásával.

A Volkswagen ID.3 modellének kínai árcsökkentései már lehetővé tették a cég számára, hogy az átlagos havi 2200 darabról körülbelül havi 10.000-re növelje eladásait.

Az új jármű 20.000 dolláros áron fog érkezni a tervek szerint, azaz olcsóbban, mint a Tesla legújabb projektben lévő járműve. 

Ezen kívül 2026-tól a Volkswagen két további, az XPenggel közösen kifejlesztett, teljesen elektromos modellt kíván piacra dobni. 

Ezt megelőzően, a Volkswagen még 10 új, teljesen elektromos autót fog megjeleníteni a piacon, így igen impozáns felhozatallal száll szembe a Teslával és a BYD-vel. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.