Skip to main content

Németországban egyre jobban erősödik az EV piac, és a hazai márkák nem akarják, hogy a Tesla vezesse a listát. A Volkswagen emiatt bejelentette, hogy egy teljesen új szériába kezd, mely az eddigi legolcsóbb lesz a cég EV kínálatában.

A Volkswagen úgy tervezi, hogy legújabb elektromos járműve alig fogja elérni a 27.000 dolláros árat, és ennek ellenére is profitot fog teremteni a cég számára.

A bejelentést a csoport pénzügyi igazgatója, Arno Antlitzé, jelentette be a Financial Times Future of the Car rendezvényén.

A német gyártó közölte, hogy az új koncepció a 2all névre fog hallgatni, külsőleg pedig egy Polo-szerű elektromos jármű lesz. Az eddigi tervek alapján az autó 2025-ben kerül forgalomba, sorozatgyártású járműként.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

A siker egyik központi eleme, hogy a Volkswagen-csoport saját akkumulátorcsomagokat fejlesztett ki, és házon belül gyártja azokat a spanyolországi valenciai gyárban. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az autóipari óriáscég nyereséges maradjon az új, olcsóbb járművek értékesítése terén.

Viszont nem a Volkswagen az egyetlen aki olcsóbb járművet tervez. A kínai BYD, a Renault, de még a Tesla is törekszik arra, hogy egyre elérhetőbb elektromos járművet dobjon a piacra.

Az új akkumulátorok révén valószínű, hogy nemsokára ismét hatalmas csökkenést láthatunk az EV járművek árcéduláján, ami végleg megpecsételheti a hagyományos járművek sorsát.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.