Az Elation Hypercars, mely egy észak Kaliforniában található autógyártó vállalat, bejelentette, hogy elkészítik Amerika első tisztán elektromos hiper autóját. A még tesztfázis alatt lévő Freedom EV teljesítmény szempontjából jóval felül fogja múlni hagyományos társait, és úgy fog bevonulni, mint az USA első elektromos csúcsautója.

Az Elation gépe hasonlóan, mint a Rimac, vagy a Koenigsegg, egyedi, manufakturális módon fog készülni, tehát alig pár száz darab fog kikerülni a piacra. Nagy valószínűséggel nem sok ilyen jármű fogja az USA utcáit szelni, tekintve, hogy teljesítményének köszönhetően a versenyautó kategóriába sorolják a gépezetet. Nem mellesleg, a Freedom EV ára 2 millió dollárról indul.

Az elektromos csúcsautó összteljesítménye 1400 lóerő, melyet három elektromos motor biztosít. Persze ha ez nem lenne elég, a Freedom akár négy motoros opcióval is vásárolható, ami 1900-ra növeli a lóerők számát.

Freedom EV

Freedom EV

Kialakítás szempontjából nagyon sok elemet átvett a vállalat a F1 és Forma E-s járművekről. Aerodinamikailag hihetetlenül precízre kellett tervezni a gépezetet, mivel a majd 2000 lóerő és az alig 2 másodperces gyorsulás (0-100 km/órára) könnyen a levegőbe repítheti a Freedom-ot.

Persze mit sem ér az erő, ha alacsony a hatótáv. A Freedom EV 400 mérföldes, azaz csaknem 650 kilométeres hatótávval fog érkezni.  A karbonszálas kialakítással és a hatalmas akkumulátorral együtt az autó össztömege 1.7 tonna. A tervek alapján jövő év végén számíthatunk a Freedom érkezésére.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.