A Tesla model 3 jelenleg toronymagasan dominálja az elektromos autók piacát, nem vitás. Viszont nem írhatunk folyamatosan arról, hogy milyen jó is az autó, mivel akkor kimaradnának az olyan járművek, mint a vadonatúj versenyző, a Peugeot e-208.

Bár ez a járgány csak 2020-ra kerül piacra nálunk, a francia cég már lehetővé tette az autó előrendelését 141.000 forint letételének fejében. A tervek szerint már az idén megjelenik Franciaországban, ahol az új Renault Zoé-val kell versenybe szállnia.

A kocsi a végleges információk alapján egy 50 kWh-ás akkumulátorral lesz ellátva, ami 8 évig ( vagy 160.00 km-ig) képes működni. Teljesen ideális körülmények közt a Peugeot 340 km megtételére alkalmas, amit a 11 kW-os töltő 5 óra alatt képes visszatölteni. Persze az e-208-at egy 100 kW-os gyors töltővel is tölthetjük, ami körülbelül fél óra alatt “telíti meg a tankot”.

Az e-208 nem kínál világmegváltó újításokat, mint például a Tesla, amiben még a kutyánk kényelmére is gondoltak. Viszont ami benne van az pont elég ahhoz, hogy egy megbízható elektromos autó legyen mindenki számára.

Információ és képek forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.