Skip to main content

Az elektromos autók mellett igen nagy kereslet alakult ki az e-biciklikre, az e-rollerekre és az elektromos motorokra is. Rengeteg gyártó döntött úgy, hogy megkezdni saját elektromos motorjának fejlesztését, köztük az olyan ironikus márkák is, mint például a Kawasaki. A gyártó két új elektromos járműve nemsokára megjelenik Európában. 

A Kawasaki nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy első két elektromos motorja, a Ninja e-1 és a Z e-1 hamarosan megérkezik az Egyesült Királyságba. Tekintettel a két kerékpár formai tényezőjére és nagyszerű teljesítményére, nem meglepő, hogy rengetegen kezdet el érdeklődni az elektromos verziók iránt. 

Mind a Kawasaki Ninja e-1, mind a Z e-1 kizárólag villanymotorral rendelkezik. Teljesítmény szempontjából a járművek standard 5 kilowatt  teljesítménnyel rendelkeznek, viszont igény szerint 9 kW-os verzióban is elérhetők lesznek. Mindkét jármű két akkumulátort használ, amelyek párhuzamosan vannak bekötve. Ráadásul töltés mellett mindkettő cserélhető is a töltőállomásokon (ha ilyen állomások ténylegesen megjelennek a piacon).

Kawasaki Ninja

Kawasaki Ninja

A Kawasaki eddigi elmondása alapján a kerékpárok 99 kilométer/óra potenciális végsebességet tudnak produkálni, viszont az ehhez tartozó konkrét hatótávot még nem ismertette a gyártó. 

Azt viszont már tudni, hogy egy sor kiegészítőt is terveznek, beleértve a Kawasaki Ergo-Fit ülésopciókat, hogy ezek a kerékpárok a versenyzők szélesebb köre számára elérhetőbbé váljanak. A teljes részletek, beleértve az árakat és a brit piacon való elérhetőséget, a vállalat még a közel jövőben megosztja a nagyvilággal.

Mivel rohamosan nő a kereslet az ilyen járművekre, csodálkoznánk, ha csak a Kawasaki dobna piacra idén hasonló e-motorokat Európában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.rideapart.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.