Skip to main content

Bár Európában csak 2021-ben lesz elérhető, mostantól már nincs mit titkolni a Tesla Model Y-on, hiszen szériagyártású modellé lépett elő és még az idén piacra is kerül az USA-ban. Ennek fényében Elon Musk több adatot is megosztott a járműről, főleg azt, hogy melyik modell típusok is fognak elsőként kikerülni a vásárlók köreibe.

A vállalat nem tér el az eddigiektől, a Tesla először feltölti a piacot a drága típusokkal, így elsőként a Long Range és a Performance változatra leadott előrendeléseket teljesítik: ezek az autók 50 és 61 ezer dollár értékben kaphatók. A 39 ezer dolláros Standard Range változatot csak egy év múlva kezdik gyártani.

Emellett a koronavírus elleni küzdelem a Tesla-t is elérte, pontosabban a vezérigazgató állt elő azzal az ötlettel, hogy segíti az államokat a vírus okozta helyzetben. Elon Musk Twitter-en nyilatkozta, hogy a SpaceX és a Tesla egyaránt képes lélegeztetőgépeket gyártani és amint szükség lesz rájuk, meg is teszik. Hozzátette viszont, hogy bár relatív egyszerű ezen szerkezetek legyártása, mégis pár hónapba telik majd, mire megfelelő mennyiséget tudnak majd készíteni.

Tesla Model Y

A COVID-19 elleni óvintézkedések fényében Elon Musk úgy döntött, hogy március 24-e után felfüggeszti a San Francisco Bay Area járműgyárában a termelést. “Annak ellenére, hogy minden ismert óvintézkedést megtettünk, a folyamatos üzemeltetés bizonyos helyeken kihívásokat okozott alkalmazottaink, az Ő családtagjaik, valamint beszállítóink számára” – nyilatkozta a vállalat szóvivője. 

Elon Musk a kialakult helyzetet ellenére úgy nyilatkozott, hogy a Tesla Model Y-ok kiszállítása zavartalanul fog lezajlani az idei évben azok számára, akik előrendelték a járművet.

Az idei év még tartogat megannyi elektromos autót a számunkra:

Képek és információk forrása:
www.portfolio.hu
www.index.hu
www.aerobusinesssolutions.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.