Skip to main content

A Geely vezető szerepet tölt be az e-mobilitás világában. Kína egyik legkeresettebb elektromos járműgyártója a napokban nyilvánosságra hozta új terveit, melyben egy értékes bónuszrendszer és egy új márka is hatalmas szerepet kapott.

A Geely Auto, a legnagyobb magántulajdonban lévő kínai autómárka bejelentette új rendszerét, amely szerint a legjobban teljesítő munkavállalókat részvénnyel ajándékozza meg a vállalat. A Geely Automobile Holdings Limited igazgatótanácsa jóváhagyta 350 millió részvény kibocsátását, amelyet a jövőben bónuszként osztanak szét. Az első 167 millió részvényt meghaladó tételt a 10.884 legjobban teljesítő alkalmazott kapta 2021-ben. 

A Geely emellett gőzerővel dolgozik a Volvo-val legújabb elektromos járműveik megalkotásán, illetve legújabb márkáján, a Zeekr-en. A Zeekr járműgyártó cég 500 millió dollárt gyűjtött össze a héten olyan külső forrásból, amelyet az Intel Capital, az akkumulátorgyártó CATL és a Bilibili online szórakoztatócég vezetett.

Zeekr 001

Zeekr 001

A Zeekr szerint a befektetők együttesen 5,6 százalékos részesedéssel rendelkeznek a társaságban, mely értéke körülbelül 9 milliárd dollár. Yuan Jing pénzügyi vezérigazgató-helyettes pénteken azt mondta újságíróknak, hogy a Zeekr jelenleg nem rendelkezik világos tervvel a kezdeti nyilvános részvénykibocsátásra vonatkozóan.

A vállalat a Zeekr 001 modellt a kelet-kínai Ningbo városában építi, és várhatóan még az idén megkezdi azok szállítását. Célja, hogy 2025-ig évente 650.000 járművet értékesítsen.

Képek és információk forrása:
www.europe.autonews.com
www.autobala.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.