Skip to main content

A GreenGo egy budapesti autó megosztó hálózat, melyben elektromos autókat tudunk „bérelni” gyorsan és egyszerűen. A szolgáltatás 168 teljesen elektromos hajtással rendelkező autót biztosít felhasználói számára, akik egyetlen applikáció segítségével igénybe tudjak venni bárhol, bármikor. A járművet használata után bárhol lerakhatja a körzetben.

GreenGo autópark e-mobilitas

GreenGo autóparkjai Budapesten 2017-es statisztikák alapján (Kép forrása : zoldautok.hu/2017/01/17/szaporodnak-greengo-autoi)

Működtetője a GreenGo Car Europe, egy korlátolt felelősségű társaság Magyarországon a Creditreform cég információs adatbázisa szerint. A céget 2014-ben alapították és fő tevékenysége azóta is az elektromos gépjárművek kölcsönzése. Eleinte a társaság 68 milliós tőkével kezdte a GreeGo kiépítését, az utolsó pénzügyi beszámoló szerint a cég évi nettó árbevétele 110 788 000 forint (356 737 euró). A legfrissebb adatok szerint a cég 16 fővel dolgozik, amiből 4 ember élvez tulajdoni részvényt, viszont a társaság csak 1 vezetővel rendelkezik.

Greengo

Elektromos Volkswagen e-up Óbudán

A jármű bérlésének díja használatától függ. Vezetés alatt az alapdíj 65 forint percenként, és minimum 80 forintot le kell vezetnünk. Parkolás vagy várakozás esetén 15 forintunkba kerül minden percünk és itt is szintén van egy minimális díj, ami percenként 20 magyar forintunkba kerül. Ha úgy tervezzük, hogy havi bérletet váltunk a szolgáltatásra az 990 forintba kerül, viszont semmilyen minimális használat nem terheli tovább a pénztárcánkat. Ahhoz, hogy kiderítsük, hogy ez mennyire éri meg, érdemes összehasonlítani az árakat a hagyományos autóbérlési árakkal.

Egyéb költségek:

Pótlási díj – Indító kulcs pótlása: 100 000 Ft

Adminisztrációs díj – személygépkocsi szállítása: 2 000 Ft

Pótlási díj – Forgalmi engedély pótlása: 2 000 Ft

Kiszállítási díj Budapesten belül: 5 000 Ft

Kiszállítási díj Budapesten kívül: 6 000 Ft

Takarítási díj: 5 000 Ft

Aktiválási díj (jogi személy): 5 000 Ft

Kibérelt autó jogosulatlan személynek való átadása: 50 000 Ft

Információ forrása: greengo.hu/arak

Borítókép forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.