Gyártósorra került az elektromos Mazda MX-30

Elmondhatjuk, hogy a Mazda jelenleg Japán egyik legnagyobb és legikonikusabb autógyártója, ennek ellenére a cég még nem alkotott maradandót az e-mobilitás terén. Több hír is beszámolt arról, hogy 2030-ra a cég szeretné több szériáját is elektromos hajtással ellátni, viszont erről az akcióról igen keveset árultak el. A Mazda végül a napokban bejelentette első elektromos járművének, a Mazda MX-30-nak az érkezését, mely a hírek alapján már gyártósorra is került.

Az új MX-30-as még az idén kikerül az ázsiai piacra, majd ősszel az európai is. Jelenleg nincs hivatalos közlemény arról, hogy az USA-ba mikor érkezik.

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Az MX-30 SUV első verzióinak gyártása a hirosimai Ujina gyárban zajlik. Az alapmodellbe olyan extrák kerülnek bele a hírek alapján, mint az e-Skyactiv motor rendszer, egy érintőképernyős konzol, krómozott felnik és elektromosan állítható ülések. Jelenleg nem hivatalos, hogy hány verzióban fog érkezni a jármű, viszont az alapmodell így is igen jól felszerelt bárki számára.

Teljesítményét megközelítve elmodható, hogy az alapmodellbe egy 35.5 kWh-s akkumulátor került, mely egyetlen töltéssel 200 km-t képes megtenni. Szakértők szerint egy ilyen kis teljesítményű akkumulátor igen rizikós egy ilyen sokoldalú autóhoz, mivel jelenleg sokkal nagyobb a piaci kereslet a nagy hatótávú elektromos járművekre.

Mazda MX-30 akkumulátor

Mazda MX-30 akkumulátor

A Mazda MX-30 ára 36,800 dollár, azaz nagyjából 12 millió forint lesz a piacra érkezésekor.

Mazda MX-30 végleges specifikációi:

  • 200 km WLTP hatótáv
  • energia felhasználás: 19 kWh/100 km
  • 35.5 kWh akkumulátor csomag
  • 0-100 km/h alig 9 másodperc alatt
  • maximum sebesség: 140 km/óra
  • első kerékmeghajtás
  • Gyorstöltés: 0-80% 40 perc alatt (50 kW-os gyorstöltővel)
Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.