Hibrid hajó viszi a Tesla-kat Kínába

By 2019-02-12 február 5th, 2020 Aktualitás
Az eddigi információk alapján 10 darab hajó szállítja az új Tesla Model 3-akat Európába és Kínába, ám de van egy, mely kiemelkedik hagyományos társai közül, ez pedig az Emerald Ace, ami egy napelemes, akkumulátoros hibrid hajó.

Hogy miért is jelentős ez? Nos ha a környezeti klímaváltozást említjük, fontos tényező a hagyományos hajók jelenléte a tengereken, mivel ezek az üvegházhatású gázok több, mint 3%-ért felelősek atmoszféránkban. A hibrid hajók viszont lehetőséget nyújtanak a rövid utakon történő környezetkímélő szállításra. Ugyanakkor a jármű még mindig nagy mennyiségű dízel üzemanyagot használ fel, az új szigorúbb EU-s törvényelőírás szerint a kikötőkben és annak közelében a színtiszta elektromos hajtást használja.

A 200 méter hosszú, több mint 32 m széles és 34 m magas hajó mintegy 6400 személyautó szállítására alkalmas. Energiaforrását a mintegy 160 négyzetméternyi napelem biztosítja, ami a hajó tetején található és amit egy 2,2 MWh-s akkumulátor egészít ki.

A Solar Hybrid

Ezen hajók elterjedését esélyesnek látjuk, viszont teljesen elektromos hajtással rendelkező hajót csak a nagyon futurisztikus jövőben tudunk elképzelni, mivel hihetetlen nagy mennyiségű energia kell ezen járművek működtetésére, ilyen hosszú távon. Talán majd akkor beszélünk róla, ha az óceánokban megjelennek a töltőállomások .

Információ forrása: www.villanyautósok.hu

Képek forrása:

www.mol.co.jp

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.