A Suzuki mindig is híres volt családias autóiról, melyek szinte mindenki számára elérhető áron kerülnek a piacra. Ezen nem is nagyon szeretne változtatni a vállalat, mivel az új hibrid Suzuki Ignis egy hibridhez képest igen családbarát áron fog kikerülni a piacra.

Jövő évtől igen komoly változások fognak érvénybe lépni az EU autópiacán, mivel az UNIO-s törvények értelmében maximum 95 gramm/kilométeres (még NEDC norma szerinti) CO2 emissziót engedhet meg magának egy újonnan fejlesztett jármű. Az ezt túllépő márkák autónként és grammonként 95 eurós bírságra számíthatnak.

Suzuki Ignis 12V

A Suzuki egyenlőre csak a lágy hibridekkel szeretne betörni a piacra, hogy elkerülje az említett bírságokat, illetve teljesen felhagy az Ignis és a Swift hagyományos verziójának gyártásával. Az új, 12V-os rendszerrel felszerelt Suzuki Swift és Ignis csak az első hidegindításkor használja a motor hagyományos indítómotorját, minden más esetben az elektromos rendszer, az ISG segíti a motor újraindítását.

Összességében a hibrid Suzuki-k is csak a belső égésű motor elindításával tudnak rajtolni majd, viszont így is környezetkímélőbben fognak kikerülni a piacra, mint eddigi társaik. Ezen felül az áruk sem vetekszik majd a teljes értékű hibridek árával,mivel a Hibrid Swift  3.390.000 forinttól, az Ignis 3.415.000 forinttól lesz majd kapható. Nyilván nem egy teljes értékű, azaz belső égésű motor nélküli mozgásra is képes hibridrendszert kapunk, viszont ez egy igen jó lépés a vállalattól, mely mellesleg hazánkban egyik legjobban fogyó járművet gyártja.

Képek és információk forrása:
old.autonavigator.hu
www.whichcar.com.au
www.enginetechnologyinternational.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.