Skip to main content

A magyar elektromos töltőhálózatról már esett pár szó, hiszen központi téma a villanyautót vezetők körében. A töltőállomások száma szépen nő, amivel az ország kiemelkedik a keleti szomszédokhoz képest.

Hazánkban a legnagyobb elektromos járműveket ellátó töltőállomás Zala megyében, Sormáson található. Itt egyszerre 9 autó töltésére van lehetőség. Ez nem csak a zalaiaknak kedvez, hanem akár azoknak is, akik Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba vagy ezekből az országokból Magyarországra utaznak. Ez nem azt jelenti, hogy itt található egy helyen a legtöbb e-autó töltő, hiszen a Westend-ben, Budapesten a parkolóházban 16 autó töltését biztosítja a bevásárlóközpont.

Ahogy ezt is, valamint 86 másik állomást is az NKM Mobilitás Kft. helyezte ki (ez a 87 állomás nagyjából a negyede a teljes hálózatnak). A következő hónapokban további (legalább 10) töltőhely átadása van kilátásban, leginkább autópályák mellett. A nagykanizsai polgármester állítása szerint pedig két töltő felállítása várható a közeljövőben a városi önkormányzat által.

Kép forrása: delzalapress.hu/hirek

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.