Íme: a magyar Audi e-tron árak

By 2019-03-04 február 5th, 2020 Aktualitás
Jelenleg az egyik legnépszerűbb, vagy legkeresettebb elektromos autó minden kétséget kizáróan az Audi e-tron. A tavaly szeptemberben bemutatott e-autót a vártnál jóval nagyobb érdeklődés követi, mind a világon, mind hazánkban. Ráadásul most már azt is megtudtuk, hogy mekkora összeget kell fizetnünk érte, hogyha ilyen járgánnyal szeretnénk furikázni.

Röviden az Audi e-tron-ról

Ahogy a bevezetőben is írtuk, 2018 szeptemberében lépett ki a rivaldafénybe az Audi első olyan autója, amely teljesen elektromos. Éppen ezért a kezdetektől fogva villanyautónak nevezik. Népszerűségéről mindent elmond, hogy globális szinten több, mint 10.000 előrendelést adtak le. Bár sokan szerették volna már tavaly átvenni az autójukat, úgy tudjuk, hogy erre idén került csak sor. De ami a lényeg, hogy végre hazánkba is megérkeztek ezek az Audi modellek.

Milyen autó, mennyibe fog kerülni?

Azoknak, akik a lehető legolcsóbban szeretnének ilyen autóhoz jutni, a Basis modellt kell választaniuk. Ennek az összege nagyjából 28 millió forint. Anyagi oldalról ez két dolgot jelent. Egyfelől a zöld rendszámot természetesen megkapja, és az ezzel járó előnyöket is. Másfelől viszont a 1,5 millió forintos állami támogatást nem tudjuk rá igényelni, hiszen ez 20 millió forint feletti ár.

Audi e-tron

Tisztán elektromos Audi e-tron

Arányában nem sokkal drágább ennél az Advanced Exterieur modell, amelynek 29 millió forint az ára. A különbség annyi, hogy itt 20 colos abroncsokkal közlekedhetünk 19 helyett.

Pár technikai adat

Jöjjenek a számok! Az autó 4,9 méter hosszú, 1,94 méter széles és 1,62 méter magas. A gyorsulása 0-ról 100 km/órára 6 másodperc, a végsebessége 200 km/óra. Két villanymotort kapott az Audi e-tron, amelyet alaphelyzetben 360 lóerő és 560 Nm jellemez. Ha D-ből S-be mozdítjuk a váltókart (sportmód), akkor ezek a számok 408 lóerővé és 660 Nm-re ugranak fel.

Ami kiemelkedő, hogy egy feltöltéssel 400 kilométer tehető meg a WLTP szabvány szerint. Szintén szuper, hogy akár 150 kW teljesítménnyel is tölthető, így 30 perc alatt akár 80 százalékra is fel tudjuk tölteni.

Hát minket meggyőztek ezek az adatok. Téged?

Képek forrása:
gearjunkie.com
travelbeyondparis.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.