Skip to main content

Az Intel Corporation (röviden Intel) egy eredetileg amerikai vállalat, melynek termékei mára globálisan is jelen vannak a piacon. A cég elsősorban mikroprocesszorairól ismert, de ezenkívül gyárt még hálózati kártyákat, grafikus videokártyákat és egyéb számítógépes tartozékokat. A cég árbevétele a legfrissebb adatok szerint 52,7 milliárd amerikai dollár.

Az Intel a jövőre tervezi a járműveket

A cég úgy gondolja, hogy a robot pilótával ellátott gépjárművek jelentik a jövőt, melyet ők szorgosan fejlesztgetnek az elmúlt években. Az Intel statisztikája szerint nagyjából 7 ezer milliárd dolláros bevételt hozhatnak a számítógép által vezérelt járművek, illetve több, mint fél millió életet tudnának megmenteni ezen újítással 20-30 éven belül. Természetesen az Intelnek érdeke fűződik az autonóm közlekedés jövőjével kapcsolatos kedvező előrejelzésekhez. A chipmaker megígérte, hogy 250 millió dollárt fog rászánni az elkövetkező két évben arra, hogy kifejlessze az önálló vezetési technológiájú gépjárműveket. Ennek érdekében a közelmúltban megvásárolta a jeruzsálemi székhelyű automata kocsik látóterét fejlesztő céget, a Mobileye-t. Az Intel továbbá a BMW-vel dolgozik, hogy idén önvezető autókat állítson fel az úton.

Az önjáró járművek az előjelzések szerint több, mint 250 millió órányi fogyasztási időt fognak szabadítani a világ legnagyobb zsúfolt városaiban évente.

Kép forrása:

www.theverge.com

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.