James Bond is elektromosra váltott

By 2019-03-16 február 5th, 2020 Aktualitás
A világ leghíresebb brit titkos ügynökének mindig is az Aston Martin volt a védjegye, mint szuperautó. Úgy látszik, a 2020-ban megjelenő rész is ezt az autót fogja felhasználni, annyi különbséggel, hogy nemcsak a vagányságára fognak építeni, hanem a környezettudatosságára is.

A film rendezője, a  híres környezetvédő Cary Fukunaga kifejezetten kérte , hogy a James Bond karakterét játszó színész, Daniel Craig , egy Rapide E-t vezessen, mely az Aston Martin első és legújabb elektromos autója. Az autóból alig 155 darab készült, és egyenként 250.000 fontba kerül (91,75 millió forint).

Az 560 lóerős  V12-es dízel motor  helyére, egy nagy teljesítményű, 65 kWh kapacitású, 800 V-os lítium-ion akkumulátor került, ami 610 lóerőre növelte a kocsi teljesítményét. A 0-100km/h-ás sebességet a Rapid E alig 4 másodperc alatt éri el, utána pedig meg sem áll a maga maximum 250 km/h-ás végsebességéig. Az eddigi tesztek alapján normál körülmények közt a jármű 320 kilométer megtételére alkalmas, amit a 400 V-os töltő 1 óra alatt képes visszatölteni.

Aston Martin Rapid E

A Rapid-E az első elektromos autó a James Bond szériában, illetve talán az első elektromos autó egy igazán nagy szabású filmben eddig. Ezen kívül az új Bosszúállók: Végjáték fogja debütálni az Audi e-tron sport változatát.  Viszont abban biztosak vagyunk, hogy a James Bond filmeknek megfelelően az autó igazi szuper járgány lesz a mozivásznon.

Képek és információ forrása:
https://infostart.hu/bulvar/2019/03/13/ujfajta-autora-valt-james-bond
https://insideevs.com
http://www.007.com/

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.