A Biden-kormány csütörtökön (2021.04.29) bejelentette az első lépést, amelynek célja az államok jogainak helyreállítása, szigorúbb  károsanyag-kibocsátási szabályok beiktatása és az elektromos járművek bevezetésének felgyorsítása.

Az első lépés a Nemzeti Autópálya Közlekedési Igazgatóság (NHTSA) által kiadott javaslat formájában történik, amely hatályon kívül helyezi a Trump-adminisztráció által 2019-ben és 2020-ban kiadott szabályokat. Az NHTSA javaslatában az ügynökség javasolja a Trump-kori törvények első részének hatályon kívül helyezését, mivel ezek ütköznek az energiapolitikáról és a természetvédelemről szóló törvényekkel.

Joe Biden

Joe Biden

Az új SAFE szabványok szerint az EPA feladata lesz mostantól a szén-dioxid normák meghatározása, míg az NHTSA új vállalati átlagos üzemanyag-fogyasztási normákat állapít meg a 2022 és 2026 közötti modellévekre. Ezek a szabványok 1,5%-os éves javulást igényelnek, viszont a hivatalos értékek meghatározására még várnunk kell.

Joe Biden radikális lépései az USA zöldebb mobilitása felé igen látványosak, viszont eszméit a jelek szerint a lakosság is osztja. Egy felmérésből (Consumer Reports) kiderült, hogy a megkérdezettek csaknem 94%-a támogatja a kevesebb fogyasztással és szén-dioxid termeléssel rendelkező járművek forgalmazását. Kíváncsian várjuk, milyen további lépéseket is tesz az elnök az e-mobility terjesztésére.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
www.dohanews.co
edition.cnn.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.