Skip to main content

Az elektromos autózás már sok nagy autócéget betört magának. Pár évvel ezelőtt senki se képzelte volna, hogy a BMW, Ferrari vagy akár a legfrissebb delikvens, a Lamborghini dönt úgy, hogy saját elektromos hajtású autó építésébe kezd. 2017-ben viszont a Ferrari volt Forma-1-es csapatfőnöke, Stefano Domenicali vette át az autók gyártásának irányítását, akinek terve, hogy megalkossa az első elektromos Lamborghini-t.

Az olasz gyártó a közeljövőben piacra dobja az új Urus SUV-ját, amely később plug-in hibrid típussal is elérhető lesz. 2020-ra várható, hogy ez a jármű piacképes állapotban legyen.

Lamborghini Urus hibrid elektromos auto e-mobility

Hibrid hajtású Lamborghini Urus

A Lamborghini anyavállalata, a Volkswagen már teljesen az elektromos autózás irányába szeretné terelni a céget, hogy a lehető leghamarabb ki tudjon lábalni a 2015-ben kitört dízelbotrányból. A német cég hatalmas összegeket fektet be, hogy minél előbb piacra tudjon dobni egy teljesen elektromos autószériát. Domenicali nem veti el az elektromos autózás fontosságát, és hatalmas figyelmet fordít az első tisztán elektromos Lamborghini érkezésére, viszont a jármű piacra dobását csak 2025-re tervezik.

Képek forrása:

jalopnik.com

www.dreamstime.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.