Jövőre sem maradunk hibrid Hyundai nélkül

By 2020-03-18 március 19th, 2020 Aktualitás
Hyundai
A Hyundai szinte elsőkként robbant be az e-mobility világába a tisztán elektromos Kona-val, illetve a hibrid Ioniq-kel. Nem volt kérdés, hogy a két sikeres autó után ezen a vonalon mennek tovább és a napokban be is jelentették legújabb hibrid járművük érkezését. Úgy látszik, jövőre sem maradunk hibrid Hyundai nélkül.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy mivel is fog előrukkolni legközelebb a vállalat. Főleg azért, mert az elektromos/hibrid autók mellett feltűnt a hidrogén hajtású Hyundai Nexo, mely megmutatta, hogy ez az alternatíva is hihetetlenül hatásos lehet. De úgy látszik a Hyundai marad a ”hagyományosabb” környezetkímélő járműveknél, és elhozták nekünk a Hyundai Elantra hibridet.

Hyundai Elantra

Tapasztalatból mondhatjuk, hogy az Ioniq és a Kona napjaink egyik legpompásabb járművei. Saját Elektromos Autózás Roadshow rendezvényünk keretében mindkettőt megcsodálhattuk közelről. Talán ezért is vártuk, hogy mivel is fog meglepni minket a Hyundai.

Az Elantra megkapta mindazt, ami egy mai kocsiban kötelező az e-mobility világában. Számos járművezető-segédfunkció került be, ideértve az ütközés figyelmeztetési rendszert, a sáv-tartózkodást segítő funkciót és az automatikus távolsági fényszórókat. Az Apple CarPlay és az Android Auto szintén része a standard járműnek, és még az okostelefonunk is vezeték nélkül párosulhat  az Elantra 8,0 hüvelykes érintőképernyős információs és szórakoztató rendszerével. Ezen felül van egy elérhető okostelefon alapú digitális kulcsrendszer is.

Hyundai Kona Electric vs. Hyundai i30 N Fastback (fotó: Dönci Hyundai Blogja)

Teljesítmény szempontjából a járműbe egy 43 lóerős elektromos motor került be, mely az 1.6 literes benzinmotorral összesen 136 lóerőt tesz ki az Elantra számára. A Hyundai elmondta, hogy még tesztelik a modell teljesen elektromos hatótávolságát, de szeretnék, ha a kocsi reális távokat tudna megtenni teljesen elektromos üzemmódban.

Összességében ismét egy nagyszerű hibrid elé nézünk a koreai vállalattól, ami nem akar megfelelni az átlag követelményeknek, hanem több akar annál lenni. Az egyik legjobb hír viszont, hogy az eddigi tervek alapján az Elantra 20.000 dollár, azaz alig 7 millió forint körül kerül majd ki a piacra. Kíváncsian várjuk a további részleteket.

A Hyundai legsikeresebb elektromos autója: A Hyundai Kona

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.