Skip to main content

Júniusban tovább nőtt a hálózatról tölthető elektromos autók eladása Európában, messze meghaladva a szakértők várakozásait.

Az EV Volumes adatai szerint júniusban csaknem 312.000 új konnektoros elektromos autót regisztráltak Európában, ami megközelítőleg 42 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Ez a teljes mennyiség mintegy 25 százaléka és az idei év eddigi legmagasabb aránya. Ez azt jelenti, hogy a hónapban minden negyedik eladott jármű plug-in volt.

A teljesen elektromos autók értékesítésének növekedése még ennél is nagyobb, csaknem 57 százalékos éves összevetésben. A PHEV-k csak 17%-kal emelkedtek az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

Nem meglepő, hogy a Tesla Model Y volt a hónap sztárja, és ezzel nyolc egymást követő hónapon keresztül ez lett a legkelendőbb plug-in modell Európában. Júniusban 33.00 darabot regisztráltak, ami jelentősen meghaladja az összes többi modellt.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A második helyet szintén a Tesla foglalja el, méghozzá a Model 3-mal, őt pedig a Volkswagen az ID.4 követi a sorban. A Volkswagen számára is elég sikeres volt ez a hónap, mivel az utóbbi járműből már 10.000-nél is többet értékesített havi szinten, ami újabb rekord.

Az idei évet a Model Y vezeti 138.000 eladással, viszont a Volkswagen ID 4 felkúszott a 4. helyre a listán. Szakértők úgy vélik, hogy a kereslet megvan a VW járművére, és ha meglesz a kínálat akkor akár a 2. helyre is felérhet, letaszítva a Model 3-at.

Összességében idén eddig több, mint 1,4 millió elektromos autót regisztráltak Európában, ami a teljes piac mintegy 22 százaléka. Az év végére a szakértők úgy vélik, hogy a plug-in járművek el fogják érni a 3 millió darabot, és ez jövőre csak tovább fokozódik.

A számokat nézve csak egy dolgot tudunk ehhez az eredményhez hozzátenni; a jövő, bizony elektromos.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.