Nagy tervek Kecskeméten a Mercedes gyárban

By 2019-03-11 február 5th, 2020 Aktualitás
Bár szinte már mindenki be van zsongva, és a sokat emlegetett Nemzetközi Genfi Autószalonra készül, azért akadnak még érdekes hírek ezen az eseményen kívül is. Fél szemünket azért természetesen Genf-en és az Autószalonon tartjuk, a másikkal pedig most Kecskemétre vetjük a tekintetünket.

A Mercedes

Nincs a Földön olyan ember, akit ha megkérünk, hogy mondjon nekünk 3 autógyárat, ne említené a Mercedes-t. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy az ilyen tradicionális autógyárak is hallassanak magukról a környezetvédelemmel kapcsolatban, vagyis az elektromos autózással kapcsolatos terveikről.

Nos, a Mercedes ezt meg is tette, mi pedig most ismertetjük a részleteket. Amit talán a legérdekesebbnek tartunk, az az, hogy a Mercedes kijelentette, hogy 2 éven belül, azaz 2020 év végéig 20 plug-in hibrid autómodelljük lesz. De sokszor írtuk, hogy 20.:)

És igen a cím nem csalóka, még az idén Kecskeméten a Mercedes gyárban elkezdődik ezeknek a gyártása.

Milyen autók várhatóak?

Elsősorban az A-osztályról lehet hallani. Bár korábban pletyka szinten is felmerült, de mostanra már hivatalossá vált. Kecskeméten is fogják tehát gyártani az A220e és az A250e modelleket. Biztosan népszerűek lesznek, hiszen zöld rendszámmal látják el őket, így pedig számos előnyt élvezhetnek a tulajdonosok. Elvileg egy 90 lóerős villanymotor fogja hajtani a hátsó kerekeket. A többi technikai részlet, mint például a hatótáv, vagy az akkumulátor kapacitása egyelőre nem ismert.

elektromos Mercedes

Mercedes EQC

Ezeken felül az EQC modell is várható. Itt egy 80 kilowattórás akkumulátort szerelnek az autóba, de a mérnökeik szerint ezt a számot hamar fel fogják tornászni 110 kilowattórára. A villanymotor 204 lóerős lesz mind az első mind a hátsó tengelyen, így 5,1 másodperc alatt gyorsul majd fel 100 km/órára.

Illetve ne feledkezzünk meg a GLS F-Cell-ről sem.

Összegezve örömmel olvasunk, és írunk arról, hogy a Mercedes is nagyon komolyan veszi az elektromos autózást. Igyekszik a már jól ismert és bevált modelljein keresztül az embereket rávenni arra, hogy ne a régi benzines, vagy éppen dízeles járgányokat válasszák. Az amúgy is a múlt. A miénk pedig a jelen és a jövő, meg persze az elektromos autóké.

Kiemelt kép forrása: https://dribbble.com/shots/4645531-Mercedes-cAR-Logo-Animation
Kép forrása:
www.electrive.com
moneyinc.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.