Skip to main content

A Hyundai és a hozzá tartozó Genesis – a többi márkához hasonlóan – már kizárólag csak elektromos járművekben látja a jövőt. Ennek megfelelően a cég felpörgette az EV-k fejlesztését, és ez már a számokban is erősen megmutatkozik.

A Hyundai Motor Company februárban globálisan 327.000 járművet értékesített, ami 7,3 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Idén eddig 637.000 járművet adott el a cég, ami csaknem 8%-kal több, mint előző évben.

A fókuszban viszont ismét az elektromos autók értékesítése áll, amely a múlt hónapban új rekordszintet ért el.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5

A Hyundai februárban 30.000 plug-in járművet értékesített, ami 70 százalékos növekedést jelent éves szinten. Becsléseink szerint ez a teljes mennyiség több, mint kilenc százaléka.

 

Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat több mint 20.000 teljesen elektromos autó eladásról számolt be a hónapban, ami azt jelzi, hogy a következő hónapok még ennél is jobbak lehetnek.

A Hyundai Ioniq 5 továbbra is a Hyundai EV-kínálatának csúcsmodellje, közel 10.000 értékesítéssel februárban, bár érdemes megjegyezni, hogy a Hyundai Ioniq 6 új havi rekordot ért el, 6.800 értékesítéssel. A jövőben a szakértők úgy vélik, hogy az Ioniq 6 sikere tovább növekszik, főként Európa területén.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.