Környezettudatosság a Sziget Fesztiválon?

By 2020-01-23 február 4th, 2020 Aktualitás
Az elektromos autózáshoz igen közel áll a környezetvédelem, főleg mivel az elektromotoros energia az egyik legjobb alternatíva a benzin/dízel leváltására. Persze ez az energia is csak akkor igazán zöld, ha megújuló energiaforrásokat alkalmazunk a kitermeléséhez. Mai témánkban megnézünk egy igen jó példát a fenntartható fejlődésre, mely hazai területen történt, Budapesten. Lássuk milyen is a környezettudatosság a Sziget fesztiválon.

A groningeni díj

Kezdjük rögtön a legfrissebb hírrel, miszerint hazánk egyik legnagyobb fesztiválját, a holland Greener Festival Awards-on simerték el, mint az egyik legkörnyezettudatosabb fesztivál Európában. A Sziget Fesztivál a díjkiosztón, a környezetvédelem terén, az „elkötelezett” fesztiváloknak járó díjat kapta meg. Ezen az átadón tizenöt ország olyan fesztiváljait díjazták, melyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett és igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni.

Sziget fesztivál

Ide tartozik a megfelelő vízhasználat, a hulladék megfelelő kezelése, a szennyezések kibocsátásának csökkentése, a közeli élővilág és fauna védelme és még sok más. Emellett gazdaságilag is meg kell felelni az igényeknek, így fontos szempont, hogy a vendéglátó helyek minél inkább a lokális, fair trade piacra támaszkodjanak.

„A Sziget a kezdetek óta fontosnak tartotta a környezettudatosságot, az utóbbi pár évben pedig az egyik legfontosabb feladatként tűzte zászlajára a fenntartható fesztiválozás feltételeinek minél szélesebb körű megteremtését” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

A hírek alapján a Sziget nem áll le a hasonló megoldásokkal és hosszútávon ügyelni fog arra, hogy az egyik legkörnyezettudatosabb fesztivál maradjon Európában. Reméljük sokan követik majd ezt a példát, az élet bármely területén.

Tekintsd meg a témával kapcsolatos Youtube videónkat:

Képek és információk forrása:
www.agreenerfestival.com
www.elmenyem.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.