Nagyon régóta vártuk, hogy a világ egyik legismertebb sportkocsiját gyártó vállalat mikor fog majd elektromos autókat tervezni a piacra. A Ferrari nem, hogy kerülte a témát, de sokszor cáfolta is, hogy valaha is nevét adja majd egy elektromos vagy hibrid járműhöz, viszont az idei évben ez megváltozott. Május 31-én ugyanis bejelentésre került a Ferrari SF90, ami az első plug-in hibrid jármű az olasz vállalat keze alatt.

A járművet egy hagyományos 4 literes V8-as turbó motor mellett egy 7.9 Kwh-s elektromos motor fogja hajtani, mellyel az autó 25 km megtételére lesz alkalmas egyetlen töltéssel. A hagyományos motor önmagában 770 lóerőt tesz ki, viszont ha tényleg sietős dolgunk van, akkor bekapcsolhatjuk mellé az elektromos motort és 986 lóerővel szelhetjük az utakat.

És végre kaptunk is egy videót, hogy mire is számíthatunk a kész autótól:

Az elektromos autók piaci terjeszkedése szinte minden autógyártót elért már (főleg a premium kategóriásokat). Nemsokára érkezik ugyanis a másik olasz környezetkímélő jármű a Lamborghini által, illetve az Aston Martin is ráérzett az amperszagra. Vajon ki lesz a következő?

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.ferrari.com
www.topspeed.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.