Már előrendelhető a Lucid air

By 2020-01-23 február 4th, 2020 Aktualitás
A Lucid Air még 2016-ban debütált a nagyközönség előtt és első volt szinte a Tesla riválisok soraiban. Persze ekkor még nem került piacra a Model 3 így ha a jármű ténylegesen kikerült volna a szalonokba, talán tényleg egy nagy riválissal kellett volna számolnia Elon Musk-nak. Viszont technikai okokból el kellett halasztani a jármű gyártásának a kezdetét 2019-re, amit pedig szintén elhalasztottak 2020-ra. Most viszont úgy tűnik véget ért a halasztgatás és még az idei évben megkezdődik a jármű gyártása, ráadásul a hivatalos oldalon már előrendelhető az új Tesla rivális, a Lucid Air.

Gyors összefoglaló a Lucid Air-ről:

A Lucid Air egy nagy teljesítményű tisztán elektromos sportautó lesz a tervek alapján. A vállalat a Samsung-tól szerzett lítium-ion akkumulátorokat a járműbe, melyek teljesítménye 75 kWh-s lesz az alap verziókban. Az alap Air 400 lóerővel fog rendelkezni és 386 km megtételére lesz alkalmas a WLTP szerint.

Lucid Air

A hírek alapján készül ezen kívül egy 100 kWh/130 kWh-s verzió is, mely 1000 lóerős és hatótávolsága akár elérheti akár a 650 km-t is egyetlen töltéssel. Ezen felül az elektromos motor hozza a kötelezően lehengerlő gyorsulást 0-100 km/órára, alig 2,5 másodperc alatt. Végsebessége pedig a cég elmondása alapján 376 km/óra. Csak összehasonlításképpen az új elektromos Aston Martin Rapid E, mely a 007-es autója lesz az új filmben, az eddigi tesztek alapján 260 km/órával képes menni.

Hol is lesz majd kapható ez a jármű?

A Lucid Air 1000 dolláros áron már előrendelhető, viszont nem minden országban fog megjelenni. Az eddigi hírek alapján elsőként az USA-ban jelenik meg és csak utána érkezik az európai piacra. A jármű Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Monaco, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Anglia piacán fog dübörögni. A gyártók elmondása alapján 2021 végére már teljesen kikerül a vásárlók közé.

Egyenlőre a kínai piacra még nem kíván autót küldeni a vállalat, ami igen nehézzé teszi majd, hogy ténylegesen felvegyék a versenyt a Tesla-val. A végleges leleplezés idén áprilisban fog megtörténni New-York-ban, ahol talán többet is elmondanak majd.

Youtube videónk a Lucid Air-ről:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.electrive.com
www.motor1.com
news.yahoo.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.