Skip to main content

Elon Musk elektromos kamionjai lehet, hogy igazi reformként fognak berobbanni az elektromos autók világába. Mi is lehetne annál környezetkímélőbb, mint egy több tonnás rakományt szállító elektromos tehergépjármű, mely éjjel nappal az utakon tud maradni. Viszont az érkezésükre még várnunk kell, de ha valakit nagyon furdal a kíváncsiság, milyen is lehet egy ilyen jármű az utakon, az most kaphat egy kis ízelítőt.

A Tesla úgy döntött, hogy megmutatják mire is lesz képes a járművük, vagyis inkább megengedik, hogy mi magunk ítéljük meg ezt “tapasztalat” alapján. A híres számítógépes szimulációs játékban, az Euro Truck 2-ben ugyanis lehetőségünk van egy teljesen új Tesla Semi vezetésére. A játék próbál minél hihetőbb képet alkotni az autóról, ideértve a belső kialakítást, a hatótávját, sebességét és gyorsulását is.

Tesla Semi a szimulátor játékban

A szimulátorban a Tesla az alábbi adatokat adta meg a járműhöz:

  • Gyorsulás 0-100 km/h-ra – 20 sec
  • Maximum sebesség rakomány nélkül – 110 km/h
  • Hatótáv – 500-800 kilométer
  • Hajtás- 4 különálló elektromos motor
  • Energia igény- 1,5 kW/h kilométerenként
  • Piaci ár – 45-55 millió forint ( akkumulátortól függően)

A kamionok még csak gyártás alatt vannak, így egyenlőre ez a szimuláció a legtöbb amit kapni tudunk, viszont a tervek szerint még idén a piacra érkezik a jármű . A nagyobb vállalatok már 450 darab járművet rendeltek , melynek előrendelési költsége 7 millió forint darabonként.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
www.youtube.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.