Skip to main content

Mi, itt az elektromos-autozas.hu-nál nagyon sok figyelmet fordítunk a környezetvédelem fontosságának kiemelésére. Az e-mobility igen nagy előrelépés a 21.században a levegőt szennyező káros anyagok és a fosszilis üzemanyagok által keltett szennyeződések elkerülése terén. Viszont lássuk be, nem mindenki tud elektromos járműhöz jutni a mai világban, de ez nem tarthat vissza bennünket, hogy tegyünk a környezetünk tisztasága érdekében. Nézzünk is pár egyszerű módszert, mellyel hozzájárulhatunk egy jobb jövő kialakításához:

  1. Használj tartós, textilből készült bevásárló táskákat, szatyrokat a vásárláshoz, és ne használj egyszer használatos műanyag zacskókat. Ilyenekért semmiképpen ne fizess, sőt még ingyen se fogadd el! Mindig legyen nálad saját szatyor, amit a vásárláskor használni tudsz!
  2. Felejtsd el a műanyag flakonos italokat, még a vizet is! Ha nem bízol a csapvízben, használj víztisztítót, bőséges a kínálat, találsz megfelelőt. A vizet tartós kulacsban vidd Magaddal, ami lehetőleg ne műanyag legyen, vagy ha mégis, akkor lebomló műanyag.
  3. Nem kell szívószál, tudsz normálisan inni és a gyerek is tud. Ne vegyél és ne is fogadd el! Ha mégsem tudod elkerülni a szívószál használatát, akkor legvégső esetben. vegyél elmoshatót, többféle létezik, pl. fém, papír, lebomló műanyag is.
  4. Az ételeket tartós dobozokba csomagold! Nem kell szalvéta, fólia és mindenféle hulladéktermelő ételhordási megoldás!
  5. Használj minél kevesebb szemeteszsákot! Amit lehet, azt komposztáld, cseréld vagy vidd vissza, a vásárlásaidnál pedig fontos szempontként vedd figyelembe a hulladékmentességet!
  6. A műanyag flakonos kozmetikai szerek, szappanok, tusfürdők, samponok stb. helyett inkább természetes szappant használj vagy természetes összetevőjű kozmetikumokat, amik nem műanyagba vannak csomagolva. Még dezodorból is találsz kenhető, tégelyes változatot. Nemcsak a hulladék csökken, de sokkal egészségesebb is!
  7. Cseréld le a háztartásodban a műanyagokat természetes és tartós változatokra! Műanyag szivacsok, törlőkendők, kefék, dobozok, tárolók, tálcák, tálak, szűrők stb., tele van velük minden háztartás. Nem esztétikusak, nem egészségesek, ne tűrd meg őket, használj természetes, tartós és lebomló anyagú eszközöket!
  8. Használj kevesebb törlőkendőt, -papírt, vattakorongot és más ilyeneket! Még kimosható arctisztító korongok is léteznek, beszerezheted, ebből sem kell eldobhatót használnod.
  9. Vásárolj minél kevesebb csomagolóanyagot! Változtass a vásárlási szokásaidon, helyeiden is, járj inkább piacra illetve csomagolásmentes üzletbe!
  10. Végül: általában vásárolj és fogyassz kevesebbet és átgondoltabban! Ne ötletszerűen vásárolj, hanem gondold át előre, mit, mennyit és hol akarsz megvenni. Ne olyasmikre költsd a pénzedet, amire valójában nincs is szükséged! Így nemcsak a hulladék lesz kevesebb, olcsóbb és egészségesebb lesz az életed is.
Képek forrása: www.pexels.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.