Miért nem vettél már Tesla Model 3-at?

By 2018-12-04 február 5th, 2020 Érdekességek
A greencarreports.com Twitter-en indított szavazást Tesla Model 3 vásárlással kapcsolatban. A kérdés csak annyi volt, hogy “Miért nem vettél már Tesla Model 3-at?”.

Ez a modell a Tesla legkelendőbb típusa, hiszen nagy hatótávval és luxus kinézettel rendelkezik, viszont jóval megfizethetőbb a többi Tesla modellhez képest. A Green Car Reports Car To Buy 2019 díját is elnyerte ez az autó. Nemhiába, hiszen az idei év egyik nagy sztárja lett, legfőképpen a 3. negyedévnek köszönhetően.

Tesla elektromos autó

Tesla Model 3

Az említett honlap a kérdést leginkább azért tette fel, mert a Model 3-nak köszönhetően már olyan áron lehet Tesla-t venni, ami többek számára elérhető vált, hiszen sok hagyományos autót is hasonló áron lehet beszerezni. Szám szerint 35 ezer dollárba (9,9 millió Ft) kerül (az USA-ban átlagosan 35 és 36 ezer dollár között van egy új autó ára).

Ugyanakkor miért pont Tesla-t vásárolnának az emberek, ha ennyiért vagy olcsóbbért is lehet elektromos autót vásárolni (akár hasonló hatótávval is)? Valószínűleg a presztízsérték is sokat számít.

A válaszadók 8%-a mondta azt, hogy szeretne 3-as modellt lízingelni, ha erre a vállalat lehetőséget adna. További 58% azt reagálta, hogy túl drágának tartja és nem megfelelő az árérték arány. 7% azt mondta, hogy nem bízik a Tesla-ban, valószínűleg a nyári negatív Elon Musk hírek szerepet játszanak ebben. Valamint a fennmaradó 27% azt válaszolta, hogy már rendelkezik Model 3-mal.

A válaszok nem feltétlen számítanak reprezentatívnak, hiszen nincs akkora olvasói látogatottsága a greencarreports.com-nak, hogy ebből mindent le lehessen szűrni. Ugyanakkor érdekes és elgondolkodtató reakciók érkeztek.

Tesla árfolyamelemzéssel kapcsolatban információk itt találhatóak!

Képek forrása:

www.greencarreports.com

www.tesla.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.