A Hyundai már bebizonyította, hogy igenis tud megbízható elektromos autót gyártani. A Kona nemcsak külsőre lett egy igen lenyűgöző jármű, de teljesítmény szempontjából is magasra tette a lécet a többi elektromos SUV-hoz képest. Tapasztalatból mondhatjuk, hogy mind a Kona, mind az Ioniq igen ékes példáját képezik az elektromos autózásnak, így egyértelmű volt, hogy ezen az úton fog tovább haladni a vállalat. Így került sor az elektromos Ioniq megalkotására.

Saját cikkünkben már említést tettünk, hogy milyen is lesz az e-Ioniq, viszont az új hírek alapján még erősebb lesz, mint azt gondoltuk volna. A legfontosabb amit kiemelnénk, hogy az eredetileg 294 km hatótávval rendelkező jármű az új tesztek alapján 6%-al többet tud, azaz 311 km megtételére lesz alkalmas egyetlen töltéssel. 

Hyundai Ioniq 2019

Az Ioniq hivatalos adatai:
  • 38.3 kWh teljesítményű akkumulátor
  • 311 km hatótáv
  • 295 Nm nyomaték
  • végsebesség: 165 km/óra
  • 7.2 kW alaptöltési fokozat, (teljes feltöltési idő: 6 óra)
  • 50 kW DC gyors töltés ( teljes feltöltés: 1 óra)

A még az idei hónapban érkező jármű egyenlőre csak egyetlen verzióban fog érkezni, melybe egy 100 kW-os elektromos motor lesz beépítve. Ezen felül viszont kompatibilis lesz a szupergyors töltőkkel, illetve támogatni fogja az egy pedálos vezetési fokozatot. A jármű piaci ára körülbelül 30.000 euró, azaz 10.millió forint körül fog alakulni. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.