Nem lesz többé hagyományos Lotus

Az elmúlt pár év alatt hatalmas változásoknak lehettünk szemtanúi az autózás világában. Az e-mobilitás sikere radikálisan megváltoztatta egyes autógyártók hozzáállását a piachoz, így ma már szinte minden nagyobb márka megkezdte környezetkímélő járműveinek fejlesztését. A Lotus, ami alig 72 éve gyárt autókat és még csak egyetlen elektromos járművet jelentett be, hivatalossá tette, hogy nem lesz több hagyományos járműve a piacon.

A Lotus Evija szinte a semmiből robbant be az elektromos autók világába. A vállalat olyan hiperautókkal veszi fel a versenyt ezzel a járművel, mint a Porsche Taycan, az Aston Martin Rapid-E, a Tesla Roadster és sorolhatnánk még a hatalmas neveket.

Lotus Evija adatai:

  • 400 km-es hatótáv
  • 2000 lóerő
  • 1700 Nm nyomaték
  • 0-100 km/órára alig 3 másodperc alatt gyorsul
  • 320 km/óra maximum végsebesség
Lotus Evija

Lotus Evija

A vállalat terve, hogy 2021 után – mikor is megjelenik az Evija – kizárólagosan elektromos járműveket fognak gyártani. Hozzá kell tennünk, hogy számítani lehetett rá, hogy a Lotus erőfeszítései megnövekednek az e-mobilitás felé, mivel a vállalat anyavállalata nem más, mint a Geely.

A Lotus járműveinek hatalmas sikere van a sportautó kedvelők körében, köszönhetően a rendkívül könnyű kialakításnak és az egyedi sportos külsőnek. És most ehhez érkezik a tisztán környezetkímélő hajtás. Érdekesség, hogy a vállalat vezérigazgatója, Phil Popham elmondta, hogy még hibrid hajtású Lotus sem fog készülni, mivel elmondása szerint egy ilyen könnyű járműbe nem “fér” egy ilyen rendszer.

A Geely támogatásával valószínűleg még a jövő évben több e-Lotus lesz bejelentve, melyben nem csodálkoznánk ha megfordulna például egy elektromos Lotus elise.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Tekintsd meg Youtube csatornánkat

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.