Nemcsak a benzinkutak, hanem a kamionsofőrök is aggódhatnak

By 2018-09-15 február 11th, 2020 Érdekességek

Ugyanis az elektromos autók térnyerése nemcsak abban merül ki, hogy nincs szükség benzinre vagy gázolajra, hanem emellett az önvezetés is egyre kifejlettebb. A Volvo kialakított egy olyan járművet (Vera tanulmány keretében), amibe vezetőfülkét nem szerelt be, hiszen ha saját magát vezeti, akkor minek?

Nyilván azért van értelme a fülkének, hogy bármikor be tudjon avatkozni a sofőr, de ezt a járművet direkt azért találták ki, hogy személyigény nélkül tudjon nagy szállítmányokat elszállítani, így tudtak spórolni a hellyel. Mivel az önvezető járművek még nem túl biztonságosak, így sok tesztelésen mennek át, de nem elképzelhetetlen, hogy kis idő múlva már tele lesznek vele az utak. 

volvo önvezetés elektromos auto e-mobility

Volvo Vera

Maximum 32 tonna terheltséget visel el a sportos kinézetű szállító, a parancsokat egy felhő-alapú rendszer adja. A legnagyobb előnye, hogy nem igényel pihenőt (ami hagyományos járműnél egyrészt szigorú szabályozással bír, másrészt nagyon fontos, hogy kipihentek legyenek a vezetők), a másik pedig az, hogy robot révén nem számít neki, hogy sötét van vagy világos, mert minden esetben jól tájékozódik. Az önvezetés amúgy már nem újdonság a Volvo-nál, 2025-re az a tervük, hogy autóik nagy része önvezető lesz.

Képek forrása: www.totalcar.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.