Nissan Leaf, ahogy még sosem láttad

By 2019-02-14 február 5th, 2020 Érdekességek
Talán az egyik legsikeresebb teljesen elektromos jármű kapott 2018 decemberében egy kis fejlesztést. A Nissan Leaf 2010-es bevezetése óta közel 400 000 darabot értékesítettek világszerte, és a tavalyi év októberétől az USA a Leaf legnagyobb rajongója, amely csaknem 126 ezer példányt vásárol az év első tíz hónapjában.

Természetes volt így, hogy a Nissan partneri szövetségbe lép egy fejlesztő csapattal, a Nismo-val, hogy létre hozzanak egy új versenyautót a környezetbarát kompakt autótól. A biztonságos és megbízható családi autóból igazi versenygépet építettek, melyet a japán Nismo fesztiválon mutattak be.

elektromos Nissan

Nissan Leaf RC

Az alábbi videó megmutatja, milyen volt a tesztelése a járműnek:

Teljesítmény szempontjából az autó megkétszereződött. Két darab egyenként 120 kW-os villanymotor jutott mindkét tengelyre, ami 640 Nm nyomatékot biztosít. Az elektromos motor 322 lóerővel ruházza fel a kocsit, ami 0-ról 100 km/órára alig 3,4 másodperc alatt suhan fel. Gyárilag az akkumulátor kapacitása 40 kWh lesz, ami egy ilyen versenyautónak bőven elég a rajthoz álláshoz, talán még a győzelemhez is.

Információ és kép forrása:

https://www.topspeed.com/cars/nissan/2019-nissan-leaf-nismo-rc-ar183626.html

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.