Folytatjuk a szívünkhöz legközelebb álló sorozatunkat, ahol az elektromos autózás magyarországi fejlődéséről számolunk be. Talán már mi magunk sem tudjuk, mennyi tájegység, vagy város nevét említettük meg. És most egy újabb vidéki fellegvár is csatlakozik hozzájuk: Nyíregyháza. A fejlődés töretlen, és az is marad, mert mint tudjuk, az elektromos autóké a jövő. Íme, a részletek:

Menjünk Kelet-Magyarországra

És ha már útra kelünk, akkor meg se álljunk egészen Nyíregyházáig. Sőt, ha még az időben is tudnánk egy kicsit utazni, akkor visszamennénk egészen tegnap délutánig (2019.03.11). Hallgassuk meg dr. Kovács Ferencet, Nyíregyháza polgármesterét! Az alábbiakat mondta:

Újabb jelentős állomáshoz érkeztünk. Arra törekszünk, hogy a városunk élhetőbb, zöldebb, energiahatékonyabb legyen, ebbe a programba tökéletesen beleillik ez a beruházás. Önkormányzatunk öt frekventált ponton biztosított helyszínt elektromos autótöltők létesítésére.

Ezen örömteli eseményen sajnos személyesen nem tudtunk ott lenni, viszont innen fejezzük ki elismerésünket, és örömünket a városvezetésnek. Azt is megtudtuk, hogy ezzel az 5 újabb töltőállomással Nyíregyházán már 12-re növekedett a számuk. Nézzük a részleteket!

Amit a nyíregyházi elektromos autózásról tudni kell

Az újonnan beüzemelt elektromos töltőállomások közül három (Bujtos utca, Körte utca, Tavasz utca) AC típusú töltőállomás, ezeknél egyszerre kettő autót lehet tölteni. A Dob utcában már 22 kilowattos DC töltőt helyeztek el, itt egy autónak van töltési lehetősége. Az ötödik pedig a Szabadság térre került, ami szintén DC típusú, viszont itt egyszerre két autó foglalhat helyet.

Nyíregyházán jelenleg a hírek szerint 56 plug-in hibrid és tisztán elektromos autó jár, az utóbbiból konkrétan tizennégy. Így nekik már biztos nem kell aggódniuk, hogy az „elfáradt” autójuk hol tud töltődni.

Viszont ahogy egyetlen városnak sem, így Nyíregyházának sem csak ez a célja. A turizmus fokozásához elengedhetetlen, hogy mindenki, aki a városba érkezik zöld rendszámmal, meg tudja oldani a töltést.

Nos, Nyíregyháza (is) jó úton van, nagy összegben fogadnánk, hogy nem sokára újabb töltőállomások fognak megjelenni a városban. Hajrá elektromos autózás!

Kép forrása: nyiregyhaza.info.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.