Quantcast
Önvezető autók szimulátora - Elektromos Autózás - E-mobility
Skip to main content

Az Applied Intuition vezetési szimulátorokkal foglalkozik. Egyik társalapítója, Peter Ludwig mutatta be startup terméküket, amiről úgy hiszi, hogy több tucatnyi autógyártó cégnek tud segíteni az önjáró autózásban.

A szoftvert virtuális utcákon tesztelik, ami csökkenti a kockázatokat, hiszen nincsenek fizikai kísérletek, valamint gyorsítja a folyamatokat is. A robotkocsikat sokféla útviszonyra és forgatókönyvre lehet bedobni. A tesztek során megvizsgálják, hogy az önvezető jármű hogyan reagálna egy hirtelen felbukkanó kisgyerekre vagy egy gyorsan haladó motorkerékpárra.

Több száz nagyteljesítményű önjáró autó van Arizona, Kalifornia útjain, amelyek a kiszámíthatatlan körülmények miatt veszélyfaktorok lehetnek. A szoftver segítségével biztonságosan lehet ezeket a szituációkat letesztelni, ami gyorsítja az ilyen szolgáltatással rendelkező cégek fejlődését.

Az Applied Intuition-nek a kezdeti finanszírozásra 11,5 dollárra van a kockázati befektetőktől úgy, hogy nincs garancia arra, hogy teljes biztonsággal műküdő sofőr nélküli autókat lehet működtetni a tesztek után.

Képek forrása: www.bloomberg.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.