Önvezető járművek gyártásába kezd a Hyundai

By 2019-12-11 február 4th, 2020 Aktualitás
A Hyundai igen nagy lépéseket tett a környezettudatosság felé az elmúlt években. Két, szinte piacvezető járművet is meglakottak, a Kona és az Ioniq képében, illetve az első nagy teljesítményű hidrogénhajtású jármű, a Nexo is hozzájuk köthető. Az elektromos autózás terén továbbhaladva egyértelmű volt, hogy a következő lépés az önvezető járművek gyártása lesz, melyre igen nagy összeget szán a Hyundai a friss hírek szerint.

A Hyundai több, mint 50 milliárd dollárt költ gyárainak fejlesztésre a következő években. Dél-Korea legnagyobb járműgyártója a friss hírek alapján 17 milliárd dollárt elektromos és önjáró autók technológiájának fejlesztésére fog fordítani ebből az összegből. A misszió, hogy 2025-re 670.000 elektromos autót készítsenek, amivel a Hyundai a jelenlegi állások alapján a világ 3. legnagyobb elektromos autógyártójává nőné ki magát. 

Hyundai elektromos Ioniq

A vállalat dublini székhelyű csapata, az Aptiv autótechnikai csoport segítségével kíván 4-es és 5-ös szintű autonóm járműveket kifejleszteni 2022-ig. Jelenleg 2-es szintű autonóm vezetésű jármű van még csak a piacon, melyek képesek sávváltásra és automatikus parkolásra is egyben. A Tesla modellek jelenleg az egyetlenek a piacon, melyek szinte képesek a 3-as szintű önvezetésre.

A Hyundai igen ambiciózusan áll hozzá az elektromos autózáshoz és ezen fejlesztésekkel tényleg akár még piacvezető is lehet a jövőben. 

Képek és információk forrása:
www.totalcar.com
www.greencarreports.com
www.motor1.com
www.autonavigator.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.