Önvezető kamion az utakon

By 2019-12-18 február 4th, 2020 Aktualitás
Az önvezető technológia szinte minden autógyártót foglalkoztat már valamilyen szinten. Elmondhatjuk, hogy ezen lehetőség az, mely igazán úgy tűnik, mintha elhozná a jövőt a mai mobilitásba. Sokan próbálkoznak a 3-as autonóm szint megugrására, ami azt jelentené, hogy beavatkozás nélkül, de sofőr jelenlétében tudja magát elvezetni a jármű az utakon. Egy szoftvercég, a Plus.ai megtette az első nagy lépést és “végig vezettek” egy önvezető kamiont Kaliforniától Pennsylvania-ig.

A teszten egy tonnányi szállítmánnyal megrakott kamion szelte Amerika útjait, persze sofőr jelenlétében, aki az elmondások alapján egyszer sem nyúlt a kormányhoz vagy a fékhez. A Plus.ai útja 12 államon keresztül, 4500 kilométeren át tartott. A kamion folyamatosan úton volt, csak a személyzet cseréje miatt tartottak kisebb szüneteket, így a két part közötti út 41 órába telt. Az úton szinte minden nehézséggel megküzdött az önvezető jármű, beleértve az esőt, útfelújítást de még egy balesetet is.

A hivatalos videó a kamion útjáról:

A tervek szerint már 2023-ban kikerülhet az első önvezető kamion a piacra. Reméljük, hogy ezen mérföldkő felgyorsítja majd az önvezető technológia fejlődését.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.bbc.com
www.plusai.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.