Skip to main content

Nem véletlen, hogy egyre kevesebb kritikákat lehet hallani a töltőállomásokról. 2019-ben olyan ütemben kezdtük el fejleszteni az elektromos töltőállomás hálózatot, amelyre igazán büszkék lehetünk. Erről fogunk most egy kicsit bővebben írni, és a részleteket bemutatni.
Az új állomások

Bár egyre többen készítenek, és telepítenek elektromos töltőállomásokat (nem rég írtunk például az E.on-ról), most az E-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. tevékenysége kerül a fókuszba. Csak 2019-ben azaz nagyjából 2-2,5 hónap alatt 49 töltőberendezést telepítettek, és 53-at adtak használatba. Ráadásul ezeknek majdnem a fele 22 kW-os DC töltő.

Amúgy is elmondható, hogy az elektromobilitás területén meglehetősen nagy az együttműködés az itt tevékenykedők között, hiszen az ELMŰ-ÁMÉSZ, az E.on, és az NKM is ugyanazon célért dolgozik. A közös cél ugyanis egy országos átjárhatóságot biztosító töltőhálózat kialakítása.

Hogyan állunk most?

Rögtön az elején szögezzük le, hogy a mobiltelefonos applikáció az e-Mobi(l)App folyamatos fejlesztés alatt áll, és nem sokára le is tudjuk majd tölteni.

Nagy teljesítményű töltők is kerültek forgalomba. A 12 darab 50 kW-os DC töltőt megtalálhatjuk többek között Budapesten a Mechwart téren, az M3-as Szilas pihenőjénél, Csornán, Székesfehérváron, Nagykanizsán, Dunaújvárosban és Nyíregyházán.

2018-ban egyébként több, mint 200 nyílvános töltőállomást adott át az e-Mobi. Ezek között található 2×22 kW-os AC, 22 kW-os AC és DC, valamint 50 kW-os DC típusú is.

A szoros együttműködés, amelyet fent is említettünk, azt fogja eredményezni, hogy 2019 májusáig 329 e-mobis elektromos töltőállomáson 587 töltőpontot használhatnak majd a plug-in hibrid és tisztán elektromos autót használó emberek. Utána még 200 fogja követni a tervek szerint.

Kellenek is az új állomások, hiszen a tavalyi évben az e-Mobis töltőkön keresztül több, mint 587 ezer kWh energiát vettek fel az e-autósok 63 ezer töltés alkalmával. Mivel már 10 ezer zöld rendszámos autó fut a magyar utakon, ezért igény van a bővítésre. Hiszen a zöld rendszámos autók száma is folyamatosan növekszik.

Hajrá elektromobilitás! Hajrá elektromos autózás!

Kép forrása: insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.