Skip to main content

A Volkswagen ID.3 igen jól teljesített Európa piacán, ami tovább erősítette a német gyártó jövőbeli célkitűzéseit. Tekintve, hogy a cég olyan riválisokkal száll szembe, mint a Tesla, így kritikus lépés volt a kínai piacra is betörni. A Volkswagen és a SAIC ezért közös megállapodást kötött, melynek eredménye egy új elektromos ID jármű lett.

A napokban a SAIC és a Volkswagen által fejlesztett ID 6 X megkapta az engedélyeket a tömeggyártásra, illetve az értékesítésre. A szakértők jelenlegi becslése szerint 2021 harmadik negyedévében be is fog futni az autó a piacra. Elsőként  Kínában fogja értékesíteni a két vállalat az autót, tekintve, hogy jelenleg az ország rendelkezik a legnagyobb e-autópiaccal.

A legfisebb hírek szerint az ID 6 X NEDC hatótávja 588 km, azaz 450-500 km körüli értéket várhatunk, ha ténylegesen kikerül a forgalomba. Hozzá kell tenni, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb hatótávú MEB-alapú, 7 üléses elektromos SUV a piacon.

SAIC Volkswagen ID.6 X

SAIC Volkswagen ID.6 X

SAIC Volkswagen ID.6 X specifikáció

  • 588 km NEDC hatótáv
  • Energiafelhasználás: 155 Wh/km
  • Végsebesség: 160 km/óra
  • Teljesítmény : 150 kW /310 Nm nyomaték
  • Ülések száma: 7
  • MEB platform

A tervek szerint az ID 6 előtt még az ID 4 is kikerül a piacra az idei évben, mely egy kisebb és olcsóbb változata lesz az ID 6-nak. Nem olyan jó hír viszont, hogy az utóbbi valószínűleg csak Kínában fog elrajtolni 2021-ben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoevolution.com
topelectricsuv.com

 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.