Rendkívül érdekes híreket olvastunk. Sokan mondják, hogy relatív keveset foglalkozunk az itthon is elérhető elektromos autókkal. Bár ezzel nem teljesen tudunk egyetérteni, de igyekszünk azok kedvében járni, akik többet szeretnének a magyar elektromos autózásról olvasni. Gyere, tarts velünk!
A BMW-nél tart a tavalyi lendület

A BMW Group lassan két éve folyamatosan rekordokat dönt eladásban. Ennek köszönhetően megtöbbszörözte a piaci szerepét. Ide értendő a BMW, a MINI, és a BMW Motor is.

Mivel folyamatosan számos újdonsággal rukkolnak elő, ezért várható volt, hogy a tavalyi jó hullám idén is megmarad. Sőt. Mint kiderült a az idei első negyedév minden várakozáson felüli volt. Majdnem 900 autót értékesítettek, amely 34 százalékos növekedést jelent a 2018 év hasonló időszakának teljesítményéhez képest. De ebben nem csak elektromos autók vannak benne.

Az elektromos BMW

Ahogy szoktak fogalmazni, egyszerűen nincs megállás. A BMW Group Magyarország tájékoztatása szerint a 2019-es év első negyedévében 59-en vettek vadonatúj i3-ast. Ezzel pedig Magyarországon továbbra is piacvezető a prémium kategóriás elektromos autók között, hiszen a 2014-es bevezetése óta több, mint 500 ilyen példányt értékesítettek.

Mini

Elektromos Mini

A MINI sem panaszkodhat az eredményeire, hiszen a tavalyi évhez képest eddig 28 százalékos növekedést produkáltak. Magyarországon tulajdonképpen monopol helyzetben van a Cooper S E Countryman ALL4.

Bizakodóak a vállalatnál

Gombos Zoltán, a BMW hazai értékesítési igazgatója az alábbit nyilatkozta: „…A BMW i töretlen népszerűségnek örvend itthon, a bevezetés óta folyamatosan növekednek az eladások, melyet hatékonyan támogat az állami támogatás és a zöld rendszám is. Tekintettel arra, hogy a BMW másik pillére, az új 3-as is most kezdte piaci pályafutását, valamint érkezik számos további újdonság, úgymint a teljesen megújult 7-es Limousine, a 8-as Cabrio, a Z4 roadster, valamint az eddigi legnagyobb BMW, az X7-es, folyamatosan tudunk újdonságot kínálni az év további részében is…”

Szerintünk ez azért elég jól hangzik. Te mit gondolsz? El tudod képzelni, hogy egy elektromos BMW-vel furikázol?

Képek forrása:
https://autoweek.com
http://speedautotech.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.