Mivel nem csak nemzetközileg, hanem hazánkban is egyre nagyobb szeletet kap az elektromos autózás, így  több embernek szükséges, hogy értsenek az autókhoz, nemcsak az eladások növelése céljából, hanem azok fenntartása miatt is.

A Trefort Ágoston középiskola az első aki realizálta, hogy mennyire szükség van az olyan szakértőkre, akik a hibrid és az elektromos autókhoz is egyaránt értenek, ezért egy speciális képzést indított. Nemrégiben vizsgázott le eredményesen az első osztály Békéscsabán. A szakra azért volt jelentős érdeklődés, mert egy hibrid vagy egy teljesen elektromos kocsit másként kell szerelni és karbantartani mint egy benzinest vagy egy dízelt.

Az elektromos autók piaci térnyerése miatt úgy gondoljuk, hogy az ilyen szakok megjelenése hazánkban egy idő után hatalmas nyereséget fog hozni a gazdaságunknak. Az egyetem igazgatója Kiss Mihály úgy nyilatkozott, hogy ezen az OKJ-s tanfolyamra olyan szakemberek jelentkezhetnek, akik a megfelelő alapképzést már elsajátították a hagyományos gépjárművek szerelése terén. Az elektromos autók javítása az akkumulátorok magas feszültségük miatt igen rizikós, így törekednek arra, hogy minél profibb és hatékonyabb szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból. A képzés kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tudásra, melyet a végzős hallgatóknak a vizsgán élesben kell bizonyítaniuk.

Külföldön a Schneider Electric ingyenesen ad elektromos-töltő szerelő képzést. Így legfőképpen villanyszerelők számára nagy ez a lehetőség, oktatást pedig villamos mérnököknek és tervezőknek nyújtanak. A Schneider Electric amúgy energiaellátással, digitális épületekkel, infrastruktúrával foglalkozó cég, ami 100 országban van jelen.

Kép forrása: www.pexels.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.