Az Európai Bizottság javaslata alapján 2030-ra 40%-kal kell csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást. Az üvegházhatású gázok emisszióját legfőképpen a közlekedésben résztvevő hagyományos járművek okozzák.

Az EU bizottsága eredetileg 15%-kal szerette volna csökkenteni a gázok kibocsátásának értékét 2025-re, majd 30%-kal 2030-ra, viszont a légszennyezés mértéke több országban is átlépte a határértéket az elmúlt években.

Az európai parlament prioritásnak vette a környezetkímélő autók rohamos elterjesztését a tagállamokban, így a tervek szerint 2030-ra 35%-os piaci részesedést kell biztosítania a tisztán elektromos autóknak. Kitértek arra is, hogy a környezetkímélő autók „erőltetésével” negatív társadalmi helyzetek alakulhatnak ki, mivel ezen gépjárművek jelenleg sokkal nagyobb árral jelennek meg a piacon, mint hagyományos társaik. A másik negatívum, hogy nem minden tagállam rendelkezik annyi töltőállomással, hogy megoldható legyen az elektromos autók folyamatos töltése. Az Uniónak ezért támogatni kell azon tagállamokat, melyek technológiailag még nem állnak készen a környezetkímélő járművek fenntartására.

Kép forrása: www.dreamstime.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.