Tesla és a hihetetlennek tűnő hatótáv

By 2019-04-29 február 5th, 2020 Érdekességek
Mostanában kimondottan forr a levegő a Tesla körül. Az elmúlt negyedév számai nem teljesen úgy sikerültek, ahogyan azt eltervezték. Éppen ezért most (is) kritikaáradat zúdul Elon Musk-ékra. Mit lehet ilyenkor tenni? Szépen végezni a dolgukat, és előjönni valami nagy dobással. A hírek szerint erre nem is kell sokat várni.

Melyik autóról lehet szó?

Ahogy korábban is megírtuk a Tesla sor már teljesen S E X Y. Magyarul már négy különböző (személygépjármű) modell közül választhatunk a Model S, 3, X és a 2019 március 15-én bemutatott Y.

Tesla Model Y

Viszonylag kevesebb szó esik azonban egy olyan modellről, amely szintén a Tesla-hoz tartozik. Történetesen a Tesla Roadster 2-ről beszélünk. Ez egy olyan kétszemélyes sportautó, amelynek a technikai adatait olvasva valóban leesik az állunk nekünk is.

Érdekesség, hogy ez az autó nevezhető egy Tesla alapautónak is, hiszen kísértetiesen hajaz a kaliforniai márka első autójára, az első Roadsterre. Egyébként ezt 2006-ban mutatták be, és 2008-ban kezdték el a gyártását.

A Tesla Roadster 2

Már 2017 novemberében bemutatták ezt az új generációs Roadster modellt. Ami kicsit furcsa (vagy csak hagyomány elnézve az első Roadster-t), hogy még mindig nem került ez a modell a gyártósorra.

Tesla Roadster

Az előzetes hírek szerint ez az elektromos autó 2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Ráadásul a 400 km/óra feletti végsebesség döbbenetes. És ami még lényeges, a 200 kilowattórás akkumulátor több, mint 1.000 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Nem olyan rég erre rá is kérdeztek a Tesla vezérnél, hogy ez valóban igaz-e. Ő pedig határozottan válaszolta, hogy több, mint 1.000 kilométert fog megtenni egyetlen töltéssel. Ez pedig azt jelenti, hogy kétszer akkora lesz a legnagyobb hatótáv, mint eddig volt. És háromszor olyan messzire jutunk, mint egy e-tronnal.

Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon mikor érkezik meg ez az elektromos autó. Te hiszel Elon Musk-nak? Tényleg több, mint ezer kilométert meg fog tenni a Tesla egyetlen töltéssel?

Képek forrása:
www.e-cars.hu
www.tesla.com
venturebeat.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.