Skip to main content

Kedves Tesla rajongók, van egy jó hírünk és egy rossz. Melyikkel kezdjük? Legyen a jó. Szóval nem kell aggódni a tervek szerint a Tesla Model Y elkészül, és egy perccel sem kell többet várni rá, mint ahogy az bejelentették. A rossz hír viszont az, hogy kicsit több pénzbe fog kerülni, hogyha ilyen elektromos autóval szeretnél furikázni. Íme, a részletek:

A Tesla Model Y

Ahogy korábban is beszámoltunk róla a Tesla március 15-én nem a magyarok nemzeti ünnepével volt elfoglalva, hanem azzal hogy bemutassa negyedik modelljét, a Model Y-t. Ezúton kérünk elnézést a Tesla rajongóktól, hogy csak egy nappal később március 16-án számoltunk be a nagy eseményről. De a lényeg nem változott összeállt a Tesla S 3 X Y, vagyis SEXY lett. A részletekért kattints ide! Nézzük azokat a fránya árakat!

Tesla model Y

Az árak

Ennél a modellnél 3 eltérő változatot különböztethetünk meg. Először is itt van nekünk a hátsókerék meghajtású Long Range. A második variáció az összkerék meghajtás, a harmadik pedig a Performance névre hallgat.

Az árak eredetileg 47 ezer, 51 ezer és 60 ezer dollár volt. Viszont mostanra a Tesla oldalán egységesen mindegyiknek emelkedett az ára ezer dollárral, vagyis most már 48, 52 és 61 ezer dollárba kerülnek.

Természetesen, ahogy lenni szokott, ez az európai árakat is befolyásolta. A legjobb tudomásunk szerint most 57 ezer, 61 ezer, illetve 69 ezer eurós áron tudunk hozzájutni az általunk preferált Tesla Y modellhez.

Hogyha az elsők közt szeretnél egy ilyen minőségi elektromos autóhoz jutni, akkor azt tudjuk tanácsolni, hogy Bécsbe menj el. Jelenleg ez a legközelebbi lehetőség, egészen addig, amíg meg nem nyílik a Budapesti Tesla Szalon. Érdemes vele sietni, mert az első modelleket idén őszre ígérte a Tesla, hogy leszállítja.

Mondhatnánk azt is, hogy legyél olyan gyors, mint a Model Y, hiszen a hírek szerint 0-ról 100 kilométer per órás sebességre mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul fel. Csak egy kérésünk lenne. Ha megkapod az autódat küldj nekünk egy képet, vagy videót róla. Köszönjük.

Képek forrása: www.tesla.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.