Skip to main content

Ha rákeresünk az elektromos autózásra, akkor elsősorban prémium kategóriás járműveket, nagyon sportos megjelenést találunk. Általában ezt a képet képzelik el az emberek erről a kategóriáról.

Viszont a Kalasnyikov egy Moszkvics kombit remake-el, ami teljesen úgy néz ki, mint az 1970-es modell, csak mások a belső tulajdonságai. Arról van szó, hogy a hadi célokra fejlesztett elektromos hajtás részegységeit egy Moszkvics kombiba építik, majd azt tesztelik.

A mérnökök már elkészültek az első részegységekkel, melyek 1970-ben gyártott a Moszkvics. A bemutatásra egy katonai kiállításon került sor.

Kalasnyikov elektromos autozas e-mobility

Kalasnyikov CV-1

A CV-1 névre keresztelt, babakék retro autó csúcsteljesítménye 680 lóerő. A jármű belsejében találtható egy fedélheti töltőberendezés, ami akár 2000 amper erősségű áramost is képes kezelni.egy 300 lóerő tartós, 680 lóerős csúcsteljesítményű villanymotort kapott. Ennél fontosabbnak tartják azonban a saját fejlesztésű, 50x50x100 cm méretű dobozban elhelyezkedő fedélzeti töltőberendezést/invertert és vezérlőelektronikát, ami akár 2000 A erősségű töltőáramot is képes kezelni. Az autó hatótávolsága 350 km.

Képek forrása:

automotor.hu

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.