Trump és Biden: Az elektromos autózás a jövő

Donald Trump, jelenlegi amerikai elnök és Joe Biden között igen nagy feszültség keletkezett az elmúlt napokban, az elnökválasztás első vitája alatt. Bár a két fél szinte teljes mértékben eltérő nézeteket vall, szerencsére egy dologban teljesen egyetértenek. Trump és Biden is egyaránt úgy látja, hogy az elektromos autózás Amerika jövője. Lássuk hogyan vélekedtek.

Bár sokan csak az illetlen, mondhatni gyerekes vitára emlékeznek a keddi (2020.09.29) elnökválasztási kampányból, mi mégis kiemelnénk azon a kulcsfontosságú mondatokat, melyet a két jelölt vélekedett az e-mobilitásról.

Trump rögtön az elektromos járművek királyát, Elon Musk-ot hozta fel példaként. Ez nem csoda, hisz a Tesla vezérigazgatója többször is megemlítette Twitteren, hogy támogatja az elnök intézkedéseit, főleg a járványhelyzet alatt. “Ő (Musk) az egyik legnagyobb zsenink, és nekünk meg kell védenünk a zsenialitásunkat! Nagyon nagy üzemet fog építeni az Egyesült Államokban, ami nem csak neki kell, hanem az országnak is!” – nyilatkozta Trump.

Joe Biden és Donald Trump

Joe Biden és Donald Trump

Eközben Joe Biden-nek teljeskörű jövőbeli terve van az EV elfogadásának elősegítésére, amely magában foglalja 500.000 EV gyorstöltő-állomás megépítését autópályákon és a szövetségi flotta átállítását elektromos járművekre. “Gondoskodni fogunk arról, hogy képesek legyünk egy elektromos szövetségi flottát kialakítani. Annak érdekében, hogy ezt meg tudjuk valósítani, 500.000 töltőállomást helyezünk el az összes országúton, amelyet a jövőben építünk. “ – nyilatkozta Joe Biden.

Trump végül hozzátette a beszélgetéshez, hogy ami Kaliforniában történt, az lenyűgöző. Itt persze arra gondol, hogy az állam 2035-ig teljes mértékben törölni szeretné a hagyományos járműveket, illetve jelentősen megnövelték a támogatást az elektromos autókra.

Számunka jó látni, hogy mindkét elnökjelölt elektromos autókban látja a jövőt. Amerika kritikus szerepet játszik az e-mobility terjedésében, így létfontosságú, hogy a jövőbeli elnök is támogassa a zöldebb megoldásokat.

Képek és információk forrása
www.insideevs.com
www.latimes.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.